Till toppen
Villafönster

Case Varbergs Trä / VillafönsterKvalitetsfönster med oslagbar leveranstid

Med ett fönster från VillaFönster kan du känna dig trygg, de har en genomgående hög kvalitet och alla våra produkter är anpassade efter vårt nordiska klimat.

Plattform
ShopSetup Commerce
Moduler & Funktioner
Avancerat produktfilter
Anpassningar
Integrationer
Garp / Jeeves
CIMS
CreditSafe
Nets, Bambora & Santander
www.villafonster.se

Villafönster är en del av Varbergs Trä och målgruppen är både privatpersoner och företag där främst byggföretag är representerade med återkommande beställningar. Produktsortimentet består idag av fönster och fönsterdörrar, skjut- och vikpartier, uterum, ytterdörrar, innerdörrar, takfönster, solskydd och tillbehör.

Villafönster har ett stort lager och erbjuder därmed korta leveranstider vilket är en av Villafönsters många USP:ar. Villafönster var tidigt ute med e-handel men webbplatsen har blivit omodern och Villafönster har tappat sin ledande position.

Övergripande mål och delmål

Varbergs Trä vill ta verksamheten till nästa nivå med en professionell närvaro på nätet som stärker varumärket, ökar försäljningen, förbättrar konverteringen och öppnar upp möjligheter för automatiserade processer både mot kunder och internt.

Villafönster önskar en helt ny modern, äkta responsiv och hållbar premiumlösning för e-handel B2B och B2C där det är centralt att snabbt hitta rätt produkt och utförande.

Ett grundläggande krav är att lösningens publika del och administrationsverktyg, utan hinder, kan anpassas och utvecklas med funktioner enligt kravlista.

Delmål

Säljstöd
Säljmodul i administrationsverktyget där säljare får tillgång till säljstödjande funktioner.

Kundmodul för byggare
Kundmodul ”Mina sidor” för byggare med behörighetsadministration och anpassad funktionalitet. Inloggade byggare ska t.ex. se sina kundunika priser och ha tillgång till snabbkassa med sök och filtrering, plocklista, kunduppgifter och orderhistorik mm. Byggare kan skapa egna offerter med sin logotype, adressuppgifter, komplettera med egna order- och fritextrader, kunduppgifter, mm och sedan dela med slutkund. Offerter kan sedan konverteras till order efter godkännande. Tidigare order ska kunna kopieras och sparas som ny offert eller order. Automatisk PDF generering av följesedlar, orderbekräftelser, mm.

3D konfigurator
3D konfigurator med Augmented Reality funktion (AR) som ska vara helintegrerad med produktsida / e-handel. Konfiguratorn ska även ha ett avancerat läge för buller, mm. Färdigkonfigurerade objekt ska kunna skickas/laddas ned i PDF-format.

Kampanjhantering
Villafönster vill även kunna arbeta aktivt och regelbundet med tidsbestämda kampanjer. I administrationsverktyget önskas också säljmodul där säljare kan logga in och för tillgång till säljstödjande funktioner. Offertverktyg för byggaren där det även är möjligt att skapa egna poster.

Dynamisk tillvalsuträkning
Automatiskt räkna ut mängd drev och karmskruv till dörrar och fönster

Dynamisk beställningsbekräftelse
Snygg och tydlig beställningsbekräftelse. Orderrader hänvisar till bifogade produktbilder med mått. T.ex. Fasad 1 / Fönster 2. Andreas o Tor gör skiss och skickar. Avabrava undersöker möjligheter.

Prishantering
Stafflade priser och volymrabatter

Bildbankshantering
Bildbanksmodul för inspiration, bildgalleri, mm. Fritextsök, kategorisering, filtrering samt möjlighet att tagga bilder. Egen sida samt direktlänkning från respektive produkt, produktgrupp eller kategori.

Koppling sociala media
Integrerat och designat nyhetsflöde från Facebook och Instagram.

Vi vill ha en snygg och tydlig design med toppmeny och block, där produkter synkar med vårt affärssystem. Produkterna ska vi kunna komplettera och detaljera med information och ändra undersidor manuellt.

3D konfiguratorer ska aktivera och entusiasmera kunder och där färdigkonfigurerad produkt konverteras till tillverkningsunderlag som sedan går direkt till produktion.

Allt behöver vara förberett strukturmässigt för SEO så att vi kan hantera innehåll på ett smidigt sätt utan att gå i några ”fällor” och förlora ranking på google.

 

Tor Frisk, Varbergs Trä AB / Villafönster

Plattform och funktioner:

ShopSetup Commerce CMS med moduler, anpassningar, utveckling och integrationer.
Funktioner: Kolla med Fredrik, Nicke och Alex. Realtidssök med auto complete och uppdelning träfflista med produkter och sidor, äkta responsiv design, mm.

Tredjepartsintegrationer:

Garp / Jeeves affärssystem, CIMS (Artiklar, artikellogik och priser), CreditSafe (anpassad kreditkontroll), Nets (betallösning), Bambora (betallösning) och Santander Delbet.

Tobbe Ekberg, CEO Avabrava

Vill du veta mer? Kontakta mig!

Se även


E-handel B2B och B2C Bluemarket

E-katalog B2B Bodbörsen

Stäng fönster