Till toppen
E-handel

Skräddarsydda lösningar som lyfter din verksamhet

Marknadsledande teknik – Automatisering och webbutveckling – Ökad försäljning och affärsnytta

E-handel

Med gedigen kompetens och lång erfarenhet utvecklar och implementerar Avabrava e-handelslösningar i framkant med marknadsledande teknik. Vi har fokus på attraktion, konvertering, automatisering, prestanda, stabilitet, flexibilitet och skalbarhet.

I våra plattformar ingår alltid användarvänliga CMS-verktyg för uppbyggnad och innehållshantering av webbsidor. Den bästa kommunikationen är den som blir av och som når fram. Därför är det viktigt med ett bra och enkelt administrationsverktyg.

Därtill ha vi givetvis fullt understöd för SEO arbete med SEO-verktyg, sök och relevans.

Vi konvertera besökare till kunder!

Vi konvertera besökare till kunder!

Avabrava e-handel och webblösningar är användarvänliga och med modern och attraktiv design som gör att besökare konverteras till kunder. Första ögonkastet gäller även på nätet. Dessutom är de utvecklade och anpassade för att även vara attraktiva för sökmotorer, sociala medier, externa länkar och annonsering.

Besökare konverteras till kunder med en tydlig informationsstruktur, interaktion och genomtänkta sidlayouter. Beställningsflödet optimeras och trimmas för enkel och användarvänlig interaktion med låga trösklar och därtill effektiv merförsäljning med relevans och personalisering.

Våra moduler och funktioner ökar konverteringen ytterligare med relevans, personalisering, realtidssök med suggestions, 3D och 2D konfiguratorer.

ShopSetup Commerce & CMS

ShopSetup Commerce & CMS

Avabrava använder i första hand ShopSetup Commerce & CMS som är en ultrasnabb och flexibel e-handelplattform med komplett CMS. Flexibiliteten och prestandan i plattformen har möjliggjorts genom att utgå från marknadsledande Microsoft .NET teknik och fokus på optimering av central e-handelslogik. Därtill finns ett gediget smörgåsbord med moduler och funktioner samt obegränsade möjligheter för utveckling och anpassningar med den kraftfulla Microsoft .NET tekniken.

Microsoft .NET och programmeringsspråket C# lägger tillsammans grunden för de flesta av dagens vassaste kommersiella applikationer och är starkt etablerade både i Sverige och resten av världen.

Plattformen är öppen för integrering mot alla moderna affärssystem och för integrering mot de tredjepartslösningar som passar er bäst vid varje givet tillfälle. Med ShopSetup API/FTP och ShopSetup Connector integrerar vi mot alla de tredjepartslösningar som har en öppenhet mot andra system.

Eftersom vi är premiumutvecklare av ShopSetup Commerce & CMS kan vi göra anpassningar ner på minsta detaljnivå för både den publika sidan och för back office.

Med denna strategi, arbetssätt och teknik och får våra kunder alltid den bästa och mest kompletta helhetslösningen.

Med Avabrava serviceavtal är ni alltid trygga med att både plattformen och moduler alltid är uppdaterade med senaste versionerna och därtill noggrant genomförda systemtester.

Med ShopSetup Commerce & CMS utvecklar vi skräddarsydda, optimerade och skalbara lösningar helt efter dina önskemål ner på minsta detaljnivå.

Skräddarsytt för både den publika delen och för back office funktionalitet.

Tobbe Ekberg, Creative director ecommerce och web
WordPress och WooCommerce

WordPress och WooCommerce

I enklare lösningar använder vi gärna Avabrava e-handelsplattform med WordPress och WooCommerce teknik för de kunder som föredrar denna teknik. Med dessa plattformar och teknik kan man snabbare få lösningar på plats men samtidigt ger de sämre prestanda, mindre flexibilitet och mindre utrymme för anpassningar.

I plattformen kan vi integrera valfria tillägg (plugins) i den publika delen. Vi kan också kombinera och integrera mot valfria tredjepartslösningar.

Med Avabrava serviceavtal kan ni känna er trygga att både WordPress och aktuella tillägg alltid är uppdaterade med senaste version och därtill noggrant genomförda systemtester. Vi håller regelbunden kontroll på vilka uppdateringar som är säkra att göra och vilka som bör undvikas. Därmed undviker ni att er webbplats tappar prestanda, slutar fungera, utsätts för malware eller blir hackad på grund av säkerhetshål i en plugin som inte blivit uppdaterad. Normalt utförs systemkontroll och uppdateringar en gång per månad alternativt enligt önskemål.

Integrationer

Integrationer

Avabravas teknikteam har utvecklat hundratals integrationer och har gedigen kompetens och erfarenhet för detta viktiga arbete.

Våra plattformar är utrustade med API, FTP och Connector vilket ger obegränsade möjligheter att kommunicera med alla tredjepartslösningar som också har en öppenhet för integration.

Förutom den sedvanliga integration mot ert affärssystem (ERP) integrerar vi förstås mot de aktuella tredjepartslösningar som ni önskar vid varje givet tillfälle.

Responsiv design i toppklass

Responsiv design i toppklass

Avabrava utvecklar med Responsive Web Design (RWD) vilket innebär att webbplatsen automatiskt anpassar sig till alla skärmstorlekar. Oavsett om besökaren använder mobil, surfplatta, datorskärm eller TV-skärm så kommer hemsidan alltid att fungera med ett anpassat format för respektive enhet och skärmupplösning.

Vårt skickliga designteam omsätter er befintliga grafisk profil på bästa möjliga sätt i alla enheter och skärmupplösningar.

Avabravas responsiva design baseras på flera nya tekniker och arbetssätt bl.a. flytande rutnät, flytande bilder, mediaförfrågningar (CSS3 Media queries) och RESS (responsive web design + server-side components). RESS innebär att klientsidestekniker kombineras med serversideskomponenter. RESS möjliggör mer detaljerad kontroll, snabbare nedladdning och fler funktioner jämfört med att enbart använda klientbaserade tekniker.

Sök och relevans

Sök och relevans

Ett flertal undersökningar visar att fritextsökning på webbplatser används i allt större utsträckning. Det är därför viktig med en genomtänkt och väl utformad sökfunktion. Vi utvecklar och anpassar sökfunktionen för att på bästa sätt tillgodose era krav och önskemål.

Våra lösningar använder den senaste tekniken för realtidssök med autocomplete, suggestions och sökordstaggning. För det mesta gör vi en uppdelning i träfflistan mellan produkter och övrig information eller annan selektering och uppdelning som passar era produkter och innehåll bäst.

SEO, A/B testning, mm

SEO, A/B testning, mm

Sökmotoroptimering, från engelskans Search Engine Optimization eller förkortat SEO, är ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att på ett organiskt sätt, i kontrast till betald marknadsföring genom sökmotorer, synas så högt upp som möjligt med så många lukrativa sökord som möjligt bland sökresultaten i sökmotorer så som Google, Bing eller Yahoo.

Våra produkter understödjer den senaste SEO tekniken och i vårt nätverk finns många SEO specialister till er tjänst. Oavsett om ni har egna SEO specialister in house eller anlitar tredjepartsleverantör av SEO-tjänster så är våra administrationsverktyg öppna för eget arbete med Google Tag Manager, A/B testning, mm. Läs mer om Avabrava SEO arbete.

E-handel med understöd av 3D konfigurator


3D konfigurator

Seeing is believing!

En bild säger mer än tusen ord brukar man säga. En 3D konfigurator, där kunden själv bygger och anpassar digitalt, ger en ännu vassare kommunikation.

3D konfiguratorn aktivera kunden och ger ett direkt ökat engagemang och intresse. Vi integrerar 3D konfiguratorer sömlöst direkt i e-handelslösningens produktsidor.

Varför integrera en 3d konfigurator?

  1. Ökad konvertering. Cirka 40 procent beroende på produkt och kunder.
  2. Mindre fel och reklamationer.
  3. Större beställningar eftersom kunder beställer mer när kunden själv bygger och anpassar. Cirka 20 procent större beställningar beroende på produkter och kunder.
  4. Färdigkonfigurerade 3D objekt kan placeras i verkligheten med hjälp av AR (Augmented Reality) via mobila enheter. Exempelvis kan ett växthus placeras i trädgården, ett uterum mot husfasaden och möbler, tavlor, mm i ett rum. Coolt!
  5. Tillverkningsunderlag kan genereras direkt utifrån det färdigkonfigurerade objektet och sedan skickas direkt till tillverkande enhet med eller utan manuell granskning.

Parametrisk konfigurator eller Modulär konfigurator?

Parametrisk konfiguratorer är lite mer avancerade och kan beskrivas som ett sätt att bygga modeller med hjälp av mätbara faktorer och variabler där värdet på en specifik faktor eller variabel kan justeras för att generera unika modeller. Modulär konfigurator är en enklare konfigurator som bygger på addering av modellblock.

Läs mer om 3D och 2D konfiguratorer

PIM och MDM

PIM och MDM

Om ni vill separera informationshantering och produktdata från e-handelsplattformen så hjälper vi er att välja rätt PIM system (Product Information Management) som sedan integreras mot e-handelslösningen och andra aktuella system för distribution av anpassad produktdata till respektive system.

Om ni har exceptionella krav kan vi utveckla ett skräddarsytt och kundunikt PIM i marknadsledande Microsoft .NET teknik. I de flesta PIM lösningar kan man även välja till MDM tjänster (Masterdata Data Management) för datastyrning, mm.

Produkter: Akeneo, PIMCore, inRiver, Riversand eller skräddarsytt PIM med Microsoft .NET teknik.

CRM

CRM

Med ett CRM System samlar du dina kunder, affärer & kampanjer på ett ställe och det innehåller t.ex. kontakter, historik, att göra-uppgifter, ärendehantering, affärer och marknadsaktiviteter.

Det finns många bra tjänster för kundvård (CRM – Customer Relation Management). Oavsett vilket system du använder så gör vi de integreringar som ni önskar mot aktuella system och lösningar.

Exempel på CRM produkter och tjänster: Lime, Hubspot och SalesForce.

Stäng fönster